Povestea săptămânii: Cum câștigăm războiul informațional împotriva Rusiei?
Poate fi combătută propaganda și dezinformarea prin propagandă și dezinformare? Jurnalistul britanic Peter Pomerantsev crede că doar așa se poate câștiga războiul informațional împotriva Rusiei și amintește de propaganda britanică împotriva naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial, subiectul ultimei sale cărți.
Invitați: Peter Pomerantsev, jurnalist, scriitor
Revista presei fake: Propagandiștii lui Putin îi sunt recunoscători lui Trump
La Conferinţa de Securitate de la München, vicepreşedintele american JD Vance le-a reproşat liderilor europeni că marginalizează pe nedrept partidele extremiste şi cenzurează libertatea de expresie şi pe cea de conştiinţă, totul, într-un discurs presărat cu dezinformări. În acest timp, propagandiştii Kremlinului își arată recunoștința pentru acţiunile echipei lui Donald Trump, despre care spun că le-a luat pâinea de la gură.
Istoria și istoriile sale: Criza rachetelor din Cuba
Criza rachetelor din Cuba a fost privită că fiind cel mai tensionat moment din timpul Războiului Rece. Cum s-a ajuns în această situație și cum s-au desfășurat negocierile dintre John F. Kennedy, președintele Statelor Unite, și liderul sovietic Nikita Hrușciov?
Spărgătorii de fake news: Corul dezinformării
Jurnalistul american Tucker Carlson susține că ucrainenii vând armele americane pe net clanurilor mafiote, vicepreședintele american J.D. Vance crede că în Scoția s-a interzis rugăciunea privată la domiciliu iar în România s-ar fi descoperit unde se va duce apa prin conducta făcută de Călin Georgescu - tocmai în Israel.