Țările occidentale ar trebui să-și recunoască greșelile și să se căiască pentru distrugerea statului ucrainean, potrivit propagandei pro-Kremlin.
Motivul invocat de autoritățile de la Chișinău pentru sistatea activității Centrului rus de Cultură, care susțin că acesta ar submina suveranitatea Republicii Moldova, este absurd și reprezintă o dezinformare, iar închiderea Centrului contravine intereselor unei părți semnificative a cetățenilor Republicii Moldova, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Extern, Maria Zaharova, la un briefing.
Activitatea centrului cultural este incompatibilă cu securitatea națională și integritatea Rep. Moldova, având în vedere că centrul ar putea fi implicat în activități subversive, a explicat MInistrul de Externe, Mihai Popșoi.
Chișinăul tergiversează soluiționarea crizei energetice și împiedică acordarea ajutorului umanitar oferit de Moscova și Uniunea Europeană, invocând motive neclare, potrivit unei știri publicate de Gazeta.ru.
„Capetele fierbinți” de la Chișinău se gândesc să folosească criza energetică din Republica Moldova pentru a soluționa cu forța conflictul transnistrean, susține Ministerul de Externe de la Moscova.
Din vina NATO, Ucraina va rămâne fără populație și va fi distrusă în război, potrivit presei pro-Kremlin care o citează pe purtătoarea de cuvânt a MAE al Rusiei, Maria Zaharova.
Moscova spune că o asemenea acţiune ar semnifica participarea directă a Statelor Unite şi a "sateliţilor lor”.
Igor Dodon și atitudinea Kremlinului față de rezultatele alegerilor prezidențiale, acțiunile Tiraspolului și Comratului pentru ancorarea Republicii Moldova pe orbita Rusiei din 2024 și încercarea de resuscitare a Partidului Social Democrat European prin ralierea lui Tudor Ulianovschi sunt câteva din evenimentele care au marcat săptămâna care se încheie.
Alegerile prezidențiale din Republica Moldova au fost precedate de cea mai nedemocratică campanie electorală din toți anii de independență a țării, susține purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Cetățenii din Rep. Moldova i-ar fi acordat, în esență, un vot de neîncredere Maiei Sandu la alegerile prezidențiale, iar victoria i-ar fi fost asigurată, la fel ca în 2020, de alegătorii care locuiesc în țările din Vest, rezultatele fiind falsificate, în special prin organizarea netransparentă a votului prin corespondență, potrivit Mariei Zaharova.
UE și Occidentul nu vor să încheie războiul din Ucraina, finanțând regimul criminal și terorist de la Kiev, potrivit propagandei pro-Kremlin.
Referendumul a fost un eșec al autorităților de la Chișinău, iar rezultatul de 50,35% în favoarea aderării la Uniunea Europeană și 49,65% împotrivă a fost obținut în ultimul moment, deci a fost fraudat, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Exrene de la Moscova, Maria Zaharova.
Autoritățile de la Chișinău au redus numărul secțiilor de votare în Federația Rusă, unde locuiesc jumătate de milion de moldoveni, deoarece sunt panicate că Maia Sandu, susținută de moldovenii care locuiesc în Occident, va suferi o înfrângere la alegerile prezidențiale, potrivit purtătoarei de cuvând a Mnisterului de Externe rus, Maria Zaharova.
Președinta Maia Sandu a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană ar putea avea loc în doi pași, mai întâi a malului drept al Nistrului și, ulterior, a malului stâng, ceea ce înseamnă că Chișinăul ar fi gata să renunțe la perspectiva reglementării conflictului transnistrean.
România ar achiziționa mai multe active strategice în Republica Moldova, încercâd în felul acesta să captureze acest stat. Acțiunile Bucureștiului ar fi sprijinite de puterea de la Chișinău, reprezentată de cetățeni români, și ar eroda Republica Moldova, lipsind-o de suveranitate.